Събиране и съхранение на кърма

съхраенение кърма
0 0 0 0 0

 Събиране и съхранение на кърма 

Много майки намират за удобно или дори необходимо да събират и съхраняват тяхната кърма, за да бъде използван в по-късен момент. Такъв е случаят с майки, които се връщат на работа или университет или на майки, които може да се наложи да бъдат отделени от бебетата си. В насоките, предложени по-долу можете да разберете как безопасно да съхраняванете кърма.

Събиране на Кърмасъхраенение кърма

 •         Измийте ръцете със сапун и вода.
 •         Измийте всички бутилки за събиране и части на помпата за кърма , които ще докосват вашите гърди или млякото. Използвайте топла сапунена вода или миялна машина. Изплакнете внимателно. Изсушете на въздуха върху чиста кърпа.  
 •         Прочетете инструкциите в книгата, която идва с помпата за кърма и следвайте предложенията. Стерилизирайте частите на помпата поне веднъж на ден, както е описано.
 •         Изпомпвайте кърма, когато сте отпочинали, спокойна и чувствате гърдите си пълни. Веднъж на ден опитвайте да кърмите бебето си само от едната страна и помпа на другата гърда. Или помпа в продължение на няколко минути, ако бебето ви прескача кърменето или кърмите само за кратко време.
 •         Заетите майки могат да помогнат на бебето да се научи да използва бутилка ако кърменето върви добре. Най-добре е да се изчакат три (3) до 4 (четири) седмици, за да се въведе бутилка. Ако имате проблеми с кърменето, помолете за помощ  консултант по кърмене или лекар.
 •         Започнете да изпомпвате и съхранявате мляко 1 (една) до 2 (две) седмици преди да се върнете на работа. Много заети майки използват прясно мляко изпомпано по време на при работа, което използват за хранене на следващия ден. Те съхраняват в хладилник от петък мляко за използване в понеделник. Запазете си замразено мляко за извънредни ситуации.
 •         Кърменето през нощта и през почивните дни помага за поддържането на мляко и предпазва специалната връзка с вашето бебе.


Съхраняване на Кърмата


 •         Нормално изпомпаното мляко да се различава по цвят, консистенция и аромат в зависимост от вашата диета. Съхраняваното мляко се разделя на слоеве. Маслото ще се издига на върха. Внимателно въртете затоплената бутилката, за да се смесят слоеве на млякото.
 •         Можете да продължите да се добавяте малки количества охладена кърма към същия контейнер в хладилника, през целия ден. Избягвайте добавянето на топло мляко с вече охладено мляко.
 •         Съхранявайте мляко в бутилки за съхранение на кърма или в торбички за еднократна употреба, специално предназначени за кърма.
 •         Замразете мляко в две (2) до пет (5) порции. Малките количества ще се размразяват по-бързо. Вие ще губите по-малко мляко и по-този начин ще се избегне прекомерното хранене.
 •         Запечатайте контейнерите плътно. Напишете датата на парче тиксо върху сака или бутилката. Използвайте най-старото мляко първо.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *