Масло от чаено дърво Dara Арома Сертифицирано 10мл

0 0 0 0 0

Масло от чаено дърво Dara Арома Сертифицирано 10млMelaleuca essential oil in the pharmaceutical bottle with twigs. Isolated on white background.

porychai-onlaine-sega

Маслото от чаено дърво, известно също като Melaleuca alternifoliais, е етерично масло,

което се извлича от растение, растящо в  Австралия -това дърво не може да се намери в други региони.

Маслото от чаено дърво НИКОГА не трябва да се поглъща и трябва да се използва само като локално лекарство.

Най-честата му употреба е свързана с повлияване на кожни проблеми от възпалителен  тип –  младежко акне, по-светли или по-тъмни от околната кожа петънца или задебелявания на ноктите, обриви, изгаряния, пърхот и много други.

Внимание: масло от чаено дърво не трябва да се използва при бебета на възраст под 6 месеца.

Маслото от чаено дърво е нещо, което ще искате да поддържате у дома- толкова е универсално и можете да го използвате по много начини.

Ако  започнете да събирате домашна аптечка от етерични масла, помислете за масло от чаено дърво, което да добавите към списъка си с неща, които трябва да имате. Ето 20 НАЧИНА, по които можете да използвате МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО:

1. Подпомага успокояването на кожата при слънчевите изгаряния.

2. Премахва системните  кожни проблеми по  органичен начин – напр.  Акне. Впрочем , продуктът на Dara Aromaacademy Масло против акне е един от най-ефективните продукти, продавани в аптеките у нас. Можете да го намерите и онлайн на aptekadara.com, zelenaapteka.com, biodara.com

3. Успокоява сърбежа  и помага за намаляване на обривите.

4. Може да се използва като универсален почистващ препарат: Напълнете стъклена пулверизирана бутилка  с 1-2 ч.л. масло от чаено дърво и останалата част от бутилката с вода.

5. Третира дребни кожни наранявания.

6. Помага за предотвратяване на въшки по естествен път: Добавете няколко капки към шампоана.

7. Добавете няколко капки в кутиите или леглата на вашите домашни любимци, за да предпазите бълхите.

8.  Улеснява премахването на  кърлежите

9. Напръскайте обувките си за спорт, за да се предпазите от инфекции по ноктите и стъпалата .

10. Успокоява ухапването от насекоми

11. Естествено лекува лош дъх. (Разбийте малко масло от чаено дърво и вода  в бутилка и използвайте за изплакване – като вода.)

12. Може да се използва в рецепта за домашна паста за зъби.

13. Използва се  като ефективно средство за отсраняване на брадавици- докосвате с напоена с масло от чаено дърво клечка за уши основата/центъра на брадавицата в продължение на около 14 дни).

14. Обработването с арома- вода с чаено масло Dara  облекчава състояния на кожата, които се харaктеризират със извънредна сухота и бели люспи.

15. Увеличава астмата или други дишащи състояния, когато няколко капки се добавят към овлажнител.

16. Поддържа банята ви свежа.

17. Освежете прането: Добавете няколко капки в пералната машина, за да изплакнете дрехите си. Също така, ако сте забравили да поставите дрехите в сушилнята, тичайте отново с масло от чаено дърво, за да премахнете маната. Можете също така да ароматизирате вълнени сушилни топки с масло от чаено дърво.

18. Помага за освежаване на килима.

19.  Може да изчисти дреха или помещение от мухъл: Смесете ябълков оцет и масло от чаено дърво и разпръснете върху мухъл; Поставете навън,ако е дреха или предмет, за да изсъхне.

20. Може да се използва в домашен естествен дезодорант.

Ето  20 различни начина за използване на масло от чаено дърво, което заедно с лавандуловото масло  е най-многопосочно приложимата в домакинството субстанция, която може да използвате вместо “Битова химия”- така популярните за поддръжка на дома и здравето химикали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *