Исла пастили за суха кашлица и пресипнало гърло 30 бр.

0 0 0 0 0

Исла пастили съдържат екстракт от Исландски лишей (Cetraria islandica), лечебно растение с доказан терапевтичен ефект при възпаления на горните дихателни пътища. Той съдържа растителни киселини (цитарова, протоцикарова киселина и др.) с антивирусно, антимикробно, противооточно и противовъзпалително действие. Полизахаридите в екстракта образуват протективен слой върху възпалената лигавица на дихателните пътища и по този начин облекчават кашлицата.

isla-3

Предпазване на лигавицата
Всеки ден защитните сили на организма са изложени на изпитание от пълния с микроорганизми въздух, който вдишваме. Лигавицата на въздухоносните пътища е първата преграда, която спира тези микроорганизми. Ако тя е раздразнена или възпалена от сухия въздух, (например при употреба на нагревателни уреди или климатици), смог, тютюнев дим или други фактори, тогава микроорганизмите могат по-лесно да навлязат в нашето тяло. А това може да доведе до възпаление на горните дихателни пътища, суха кашлица и пресипнало гърло.

Показания:

 

  • при остър катар на горните дихателни пътища, придружен от суха кашлица и пресипналост;
  • при умора на гласните връзки (при говорители, певци, учители и др.);
  • при пресъхване на лигавицата на горните дихателни пътища от сухия въздух в помещенията (помещения, които са климатизирани или отоплявани с парно);
  • при ограничено дишане през носа;
  • при спортуване и др.

Бременност и кърмене:

Няма противопоказания за употребата на Исла по време на бременност и кърмене.

isla-kasis

профлексон

Исла-Касис е подходящ при оплаквания на възпалено гърло, в следствие на суха кашлица и пресипналост, преумора на гласните връзки, пресъхване на лигавицата на горните дихателни пътища от сухия въздух в помещения по време на отоплителния период, ограничено дишане през носа и др.

Продуктът не трябва да се използва при известна свръхчувствителност към някоя от съставките.
Бременност и кърмене:
Няма докладвани случаи или други причини, които да правят противопоказана употребата на Исла-Касис по време на бременност и кърмене.

Начин на употреба:
По 1-2 пастила да се смучат бявно няколко пъти дневно.

Период на приемане на Исла-Касис
Исла-Касис може да бъде приеман продължително време, в зависимост от нуждите.
Ако в продължение на 10 дни оплакванията продължат, посъветвайте се с лекуващия Ви лекар или фармацефт.

Какви нежелани реакции може да предизвика Исла-Касис?
В много редки случаи Исла-Касис може да има лаксативен ефект, поради съдържанието на сорбитол и малтитол.

isla-mint

профлексон

Isla mint образува защитен слой върху възпалената лигавица на дихателните пътища и по този начин облекчава кашлицата и сухотата. Той е подходящ при оплаквания от възпаления на гърлото, причинени от: суха кашлица и пресипналост, преумора на гласните връзки, пресъхване на гърлото, сухота в устата, ограничено дишане през носа.

Подходящ за възрастни и деца над 5 години. 

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки: 1 таблетка съдържа 80мг воден екстракт от исландски лишей.

Дозировка: по 1-2  таблеки да се смучат бавно няколко пъти на ден.

При необходимост, Исла Минт може да бъде приеман продължително време.

isla-moos

профлексон

Исла Мус таблетки за смучене е билково лекарство, което съдържа екстракт от Исландски лишей, лечебно растение с противовъзпалителни и антибактериални свойства. Подходящо при суха кашлица, дрезгав глас, бронхиален катар, възпаление на горните дихателни пътища, което може да се дължи на сухота и дразнене на лигавиците на устната кухина и гърлото или поради ограничено дишане през носа при спорт, или поради запушване на носа.

Сухият екстракт съдържа повече от 80 % муцини. При смучене на пастилите, този концентриран екстракт се разтваря и покрива лигавицата на устата и гърлото като балсам, където оказва своето благотворно действие.

Слабостта на гласа и пресипналостта са показание, че изключително чувствителните гласни връзки са под атака. В тези случаи Исла-Мус разгръща своя облекчаващ и омекчаващ ефект. Исла-Мус може да се използва и като профилактика, за предпазване на чувствителните гласни връзки от преумора.

Състав:
1 пастил съдържа 80 mg воден екстракт от Исландски лишей (Lichni Islandici extractum liquidum) (0,4-0,8:1).

1 пастил съдържа 112 mg сорбитол и 285 mg малтитол, равняващи се на 0,033 BU (хлебни единици).
Помощни вещества: аскорбинова киселина, акация, сорбитол, малтитол, безводна, ацесулфам К, лимонена киселина,  екстракт от касис, аромат на касис, лек, течен парафин, пречистена вода.
Опаковка: Пастили – 30 броя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *