Ибутоп / Ibutop крем за локално приложение при мускулни, ревматични заболявания Натурал Продукт / Natural Product 50mg/g

0 0 0 0 0

Ибутоп / Ibutop крем е нестероидно противовъзпалително и болкоуспокояващо средство за локално приложение върху кожата.

ibutop-krem

профлексон

Показания:
Ибутоп крем се използва за локално или поддържащо лечение при мускулен ревматизъм, болезнени дегенеративни ставни заболявания като артроза, възпалителни ревматични заболявания на ставите и на гръбначния стълб, подуване и възпаление на околоставните меки тъкани (сухожилия, сухожилни връзки, обвивки и ставни капсули), при скованост в раменете, заболявания като миалгия, лумбаго, при спортни травми и злополуки като контузии, навяхвания, разтежения и др.

Активни съставки:
Ибупрофен (Iburpofen)

Начин на приложение:
Нанасете от Ибутоп крем 3-4 пъти на ден. В зависимост от размера на болезнения участък, нанасете 4-10 см ивица от крема, отговаряща на 2-5 g крем. Максималната дневна доза е до 20 g крем, отговаряща на 1000 mg ибупрофен.
Нанесеният Ибутоп крем се втрива леко. В случаи на остър хематом и навяхвания, Ибутоп крем може да се приложи под оклузивна превръзка в началото на лечението.
Проникването на активното вещество през кожата може да бъде усилено чрез йонофореза (форма на електротерапия). Ибутоп кремът трябва да се нанесе на катода (отрицателния полюс). Силата на тока трябва да е 0,1-0,5 мА за 5 см2 от площта на електродите и продължителността на третиране да е приблизително 10 минути.
Продължителността на лечение се определя от лекуващия Ви лекар. В повечето случаи приложение в течение на 2-3 седмици е достатъчно. Терапевтичен ефект след този период не е доказан.
В случай че ефектът на Ибутоп кремът е твърде силен или твърде слаб, моля свържете се с Вашия лекуващ лекар или фармацевт.
В случаи на превишаване на препоръчаната доза, кремът трябва да бъде отстранен и третираният участък да бъде измит с вода. При прилагане на прекалено голямо количество или при инцидентно поглъщане е необхидимо да се свържете с лекар. Специфична противоотрова (антидот) няма.

Предупреждения:
Не използвайте Ибутоп крем, ако сте алергични към ибупрофен, към консерванта метил-4-хидроксибензоена киселина, пропиленгликол, към други аналгетични или антиревматични средства или към някоя от останалите съставки (изброени в т, 6) върху открити рани; възпаления или инфекции на кожата, както и върху екземи или лигавици, също така и в последното тримесечие от бременността.
Не се препоръчва при пациенти, които страдат от астма, сенна хрема, оток на носната лигавица или хронична обструктивна белодробна болест, (особено свързана със симптоми на сенна хрема) и при пациенти със свръхчувствителност към аналгетици и антиревматични продукти съществува по-висок риск от развитие на астматичен пристъп (аналгетична непоносимост/аналгетична астма), локално подуване на кожата или лигавиците (едем на Quincke), или уртикария в сравнение с други пациенти.
При тези пациенти Ибутоп крем трябва да се прилага с внимание и под лекарски контрол. Това се отнася и за пациенти със свръхчувствителност към други вещества, проявяваща се чрез кожни реакции, сърбеж или уртикария.
Внимавайте третираните области от кожата да не бъдат докосвани от деца.
Ако оплакванията продължават повече от три дни е необходимо да се потърси лекар.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Свържете се с Вашия лекар в случай че забременеете по време на употребата на Ибутоп крем. Не употребявайте ибупрофен по време на първото и второто тримесечие от бременността без да сте се консултирали с Вашия лекар. Ибутоп крем не трябва да се използва през последния период на бременността, поради увеличен риск за майката и детето.
Ибутоп крем е предназначен само за прилагане върху кожата! Да не се гълта!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
Да не се използва Ибутоп крема след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение. Срокът на годност след първо отваряне е 3 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *