Веровал Вагинални Инфекции / Veroval Vaginal Infection – Профилактика срещу вагинални инфекции тест за определяне на вагинално ph

0 0 0 0 0

Веровал Вагинални Инфекции / Veroval Vaginal Infection – Профилактика срещу вагинални инфекции тест за определяне на вагинално ph. С бързия тест за профилактика срещу вагинални инфекции Веровал научавате бързо и сигурно дали Вашето pH е над 4,5. При положителен резултат обсъдете с Вашия лекар какви мерки да предприемете. Тази опаковка се състои от 2 домашни теста, за да можете да проверите резултата още веднъж.

veroval-vaginal-infections

porychai-onlaine-sega

 

Бърз тест за определяне на вагинално рН

Здравата вагинална флора се характеризира с леко кисело рН между 3,8 и 4,5. Ако стойността на рН е по-висока, това е знак за нарушаване на микробния баланс на влагалището, причинено напр. от бактерии или гъбички. Това обикновено се съпровожда с оплаквания, като вагинално течение, миризма на риба, сърбеж, парене или сухота.

 

Колко надежден е тестът Веровал?

Веровал „Профилактика срещу вагинални инфекции“ е бърз метод за приложение в домашни условия. Тестът се основава върху определяне на вагиналното рН чрез намазка.

Точността на теста е доказана чрез проучвания за оценка на ефективността, което е над 99%.

Сложно ли е провеждането на теста Веровал?

Не е сложно. Опаковката съдържа Апликатор за вземане на вагинална проба във фолирана опаковка.

Начин на приложение:

 • Хванете апликатора само в кръглата област за хващане и го дръжте между палеца и показалеца.
 • Палецът винаги трябва да е от страната на вагиналния апликатор, върху която няма налична зона за измерване на pH.
 • Избягвайте зоната за измерване на pH да влиза в контакт с други течности.
 • Седнете с разтворени колене или застанете с единия крак върху тоалетната чиния или друга твърда повърхност.
 • Разтворете нежно с помощта на свободната си ръка отвора на влагалището, като избутате внимателно външните срамни устни.
 • Въведете вагиналния апликатор нежно във влагалището, все едно че използвате тампон (приблизително 1–3 см дълбоко, но не по-дълбоко от кръглата зона за хващане).
 • Сега натиснете вкарания вагинален апликатор с лек натиск за около 10 секунди срещу задната стена на влагалището (по посока на ректума), за да се овлажни добре зоната за измерване на pH. Достатъчното овлажняване е важно за правилен резултат.

Отчитане на резултата:

При нормални стойности на рН: Цветът на зоната за измерване на рН е жълт – Вашето рН е в диапазона от 4 до 4.4, т.е в нормалната, здравословна област .

При високи стойности на рН: Цветът в зоната за измерване на рН се променя в кафяво, зелено или синьо. Това е индикация, че Вашето рН е над 4.4, т.е извън нормалната, здравословна област.

Ако след провеждане на теста, цветът в зоната на измерване не се промени в някой от посочените (жълт, кафяв, зелен или син цвят), това означава, че тестът не е правилно направен. Възможно е зоната за измерване на рН да не е достатъчно навлажнена с вагинален секрет. В този случай можете да повторите измерването със същия апликатор.

Предупреждения и важни указания:

 • За повишено вагинално рН са възможни следните причини:
  • Бактериална вагиноза или бактериални смесени инфекции
  • Преждевременно изтичане на околоплодни води
  • Неправилна и/или прекалена интимна хигиена
  • Липса на естроген
  • Следоперативна инфекция на рана
 • При 15-20% от всички бременни жени се диагностицира бактериална вагиноза, която може да увеличи риска от преждевременно раждане, преждевременно изтичане на околоплодните води, висока температура при раждане, както и бактериална инфекция на плода. Затова се препоръчва, в случай на бременност, да имате на разположение бърз тест за профилактика срещу вагинални инфекции и да проведете измерване на pH 2 пъти седмично.
 • Не забравяйте, че има различни фактори, които могат временно да променят Вашето вагиналното рН. Тестът не може да осигури надежден резултат, ако измерването трябва да бъде извършено в рамките на 12 часа след полов акт, в рамките на 12 часа след употреба на вагинални медикаменти (свещички, кремове и т.н.), както и по време на менструалния цикъл и/или 3 до 4 дни след края му.

Производител: Paul Hartmann AG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *