Веровал Инфекция на пикочните пътища / Veroval Urinary infections

0 0 0 0 0

Бърз тест за откриване на левкоцити, нитрит и протеин

Веровал инфекция на пикочните пътища

Страдате от оплаквания като:

  • Леко дразнене при уриниране
  • Често уриниране с отделяне на малки порции
  • Болки в стомаха

Вече можете да научите бързо и в домашни условия дали състоянието Ви се дължи на инфекция на пикочните пътища.

Инфекция на пикочните пътища (UTI) е възпаление на лигавицата на пикочния мехур, като тя обикновено се причинява от бактерия, която влиза в уретрата и оттам в пикочния мехур. Веднъж попаднали в пикочния мехур, бактериите се прикрепват към стените му и се размножават, като предизвикват възпаление на тъканта. Урината може да бъде мътна и да има необичайна миризма, а понякога дори и кръв. Когато това се отразява само на долните пикочни пътища, е известно като неусложнен цистит (инфекция на пикочния мехур). Болката може да се разпространи по целия корем,а понякога до гърба. Хората с цистит чувстват общо неразположение и замаяност. Те могат да имат затруднения със съня, да се чувстват уморени и раздразнителни и да не могат да се концентрират.

Повечето инфекции на пикочните пътища са неусложнен цистит, който се лекува доста лесно и преминава без много проблеми. Ако възпалението се разпространи в бъбреците, се превръща в усложнен цистит. Това може да се случи, ако бактерии достигнат до уринарния тракт и след това в бъбреците, което води до възпаление на бъбречното легенче, наречено пиелонефрит. Основните признаци, че възпалението се е разпространило в бъбреците и може да причини усложнения са: болка в близост до бъбреците (болка в хълбока), треска, гадене и повръщане.

 

Колко надежден е тестът?

Веровал „Инфекция на пикочните пътища“ е бърз тест за приложение в домашни условия. Той се основава на откриването на левкоцити, нитрит и протеин в урината и отговаря на съвременните медицински стандарти.

Точността на теста, доказана чрез проучвания за оценка на ефективността, е над 97%.

 

Сложно ли е провеждането на теста?

Не. Опаковката съдържа всичко необходимо:

(1) Две отделни опаковки от фолио с по една тест лента и изсушител

(2) Ръководство за употреба

Тест среда – урина

 

Начин на приложение:

▪ Съберете прясна урина (по възможност сутрин) в чист контейнер несъдържащ почистващо средство

▪ Завъртете сивата капачка на автоматичното средство за пробождане докато се освободи

▪ Урината не трябва да влиза в контакт с тоалетна вода и с вагинален секрет (при жените)

▪ Контейнерът трябва да е пълен с най-малко 3 см урина

▪ Потопете тест лентата в урината за около 2 секунди, така че всички полета да бъдат потопени

▪ Поставете тест лентата хоризонтално върху опаковката и не я местете в продължение на 60 секунди. След това отчетете бързо резултата.

 

Отчитане на резултата

Отрицателен резултат – никое от полетата не е променило своя цвят. Ако въпреки резултатът симптомите продължат, вероятно е налице друга причина. Консултирайте се с Вашия лекар.

Положителен резултат Левкоцити (има левкоцити в урината) – бялото тестово поле вляво променя цвета си в лилаво. Левкоцитите в урината са важен признак за инфекциозни заболявания на пикочните пътища.

Положителен резултат Нитрит (има нитрит в урината) – бялото тестово поле в средата променя цвета си в розово.

Положителен резултат Протеин (има протеин в урината) – жълтеникавото поле вдясно променя цвета си в зелено. Протеинът е често срещан в урината при наличие на бъбречни заболявания, но може да се появи при възпаление на пикочния мехур или простатата, както и при кръвотечение на пикочните пътища.

 

Предупреждения и важни указания

  • Спазвайте правилно и в детайли ръководството за употреба приложено в опаковката. В противен случай може да се стигне до неверен резултат.
  • Препоръчва се провеждането  на теста сутрин, тъй като в сутрешната урина концентрацията на анализираните вещества е най-висока.
  • Тестът не се провежда по време на и до 3 дена след менструация.
  • Всички компоненти на теста са предназначени за еднократна употреба.
  • Окончателната диагноза трябва да бъде поставена от лекар, който да оцени клиничните симптоми и допълнителните лабораторни данни.
  • Всички компоненти на теста и оригиналната опаковка могат да бъдат изхвърляни в битовите отпадъци.
  • Съхранявайте теста на място недостъпно за деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *