Веровал / Veroval интелигентен кантар за анализ на теглото и тялото Хартман / Hartmann

0 0 0 0 0

Веровал / Veroval е иновативен интелигентен кантар на Хартман / Hartmann за измерване на телесното тегло, както и същевременно прави оптимален анализ на теглото и тялото и автоматично определя нуждите от калории и идеалното тегло. За лесно управление и съхраняване на данните, кантарът Веровал се свързва към специално създаден софтуер (Veroval medi.connect).

Veroval-Scale-Packshot-Megateaser-en-V

porychai-onlaine-sega

Интелигентната везна разполага със следните функции за анализ, които могат да се използват от най-много 4 лица:

  • тегло;
  • индекс на телесната маса (ИТМ);
  • процент на телесни мазнини;
  • процент на мускулна маса;
  • костна маса;
  • процент на вода;
  • автоматично определя вашите нужди от калории и идеалното тегло.

Интелигентният кантар Veroval работи на принципа на биоелектричния импеданс анализ – това е метод за определяне на телесния състав, измервайки количеството вода, мастна тъкан, мускулна и костна маса в човешкото тяло. При който метод чрез едва доловим ток се позволява определяне на телесните проценти в рамките на секунди. С това измерване на електрическото съпротивление и включването на константи и индивидуални стойности, могат да се определят процентът на телесните мазнини и други величини в нашия организъм.

Уредът е снабден с платформа от безопасно стъкло и подвижен дисплей с радиовръзка и сгъваема стойка. Подвижният дисплей на везната може да бъде свързан към компютър, където можете да запазвате и анализирате вашите измерени стойности, благодарение на софтуерa Veroval medi.connect (чрез USB кабел включен в опаковката).

Съвети при употреба:
Претегляйте се, доколкото е възможно, по едно и също време на деня. Препоръчително е сутрин, след ходене до тоалетната, на празен стомах и без дрехи, за да постигнете сравними резултати.  Измерването и определянето на  телесните мазнини може да направите само с боси крака. Важно е краката Ви да са леко влажни. Много сухи и груби крака могат да доведат до незадоволителни резултати, тъй като сухите крака имат по-ниска проводимост за разлика от влажните.
След ставане от сън, трябва да изчакате петнадесет минути, за да може водата в тялото Ви да се разпредели.  Водата в тялото играе важна роля за благосъстоянието на вашето тялото. Ако забележите краткосрочни колебания в теглото си, то това означава че губите течности.
По време на измерването стойте неподвижни и изправени.  След необичайно физическо натоварване, изчакайте няколко часа преди да се претеглите.

Предупреждения:
Кантарът не трябва да се използва от лица с активни медицински импланти, като например пейсмейкъри, в противен случай тяхната функция може да бъде нарушена.
Везната Веровал не се препоръчва за хора с електропроводими импланти (напр. бедрени протези).
Да не се използва по време на бременност.
Не стъпвайте само от едната страна на външния ръб на везната (опасност от преобръщане!).
Дръжте децата далеч от опаковъчния материал (опасност от задушаване!).
Уредът е предназначен само за лично самостоятелно приложение, а не за медицински или търговски цели.
Имайте предвид, че са възможни технически обусловени измервателни отклонения, тъй като не става въпрос за проверена везна за  професионална, медицинска употреба.
Поставете кантара върху равна, твърда повърхност, а не върху килим, влажен или мокър под. Необходима е твърда подова настилка за
правилно измерване.
Да не се стъпва с мокри крака или чорапи върху везната (опасност от подхлъзване!).
Възможно е измерване при товар от мин. 5 kg.
Максималната товароподемност е 180 kg! По-голям товар може да доведе до увреждане на везната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *