Веровал Алкохол / Veroval Alcohol тест за определяне съдържанието на алкохол

0 0 0 0 0

Веровал Алкохол / Veroval Alcohol тест за определяне съдържанието на алкохол е бърз начин за определяне на съдържанието на алкохол  чрез издишания въздух. С помощта на теста Веровал можете бързо и лесно да установите какво е приблизителното съдържание на алкохол в кръвта Ви и дали е позволено да шофирате. Всичко от което се нуждаете е часовник със секундарник, за да засечете 2 минути време.

veroval-alcohol

porychai-onlaine-sega

 

Алкохолът пречи на мозъка ви да функционира пълноценно. Дори едно питие може да повлияе на способността ви за шофиране. Нивото на алкохол в кръвта зависи от някои фактори като:

• вид и количество на питието,
• пол, тегло, лични навици за консумация на алкохол,
• дали човекът се е хранил.

При различните хора едно и също прието количество алкохол може да доведе до различно съдържание на алкохол в кръвта. С Веровал Алкохол вече може да научите бързо и в домашни условия дали съдържанието на алкохол в кръвта е в рамките на допустимите граници за шофиране – 0,5‰ (промила), /за територията на България/.

След консумация на алкохолни напитки, хората често си задават въпроса дали това е повлияло върху способността им за шофиране. Съдържание на алкохол в кръвта над 0,5 ‰ (промила) пречи на мозъка да функционира пълноценно, а това намалява способността за шофиране.

Колко надежден е тестът?
Тестът за Алкохол на Веровал е бърз тест за приложение в домашни условия, основаващ се на измерване на стойностите на алкохол в кръвта чрез издишания въздух и отговарящ на съвременните медицински стандарти.
Точността на теста Веровал е доказана чрез направени проучвания за оценка на ефективността, над 95%.

Сложно ли е провеждането на теста?
Не е сложно. Опаковката съдържа всичко необходимо:
(1) Стъклена тръбичка с активна субстанция под формата на абсорбиращ гранулат, филтри, алуминиево фолио и два защитни накрайника.

Начин на приложение:

  • Натиснете двустранно предпазните капачки на бързия тест за алкохол, за да пробиете алуминиевото фолио от двете страни.
  • Двете страни трябва да бъдат натискани едновременно до появата на осезаемо съпротивление.
  • Поемете дълбоко въздух и го издишайте в мущука на бързия тест за алкохол в продължение на 2 пъти по 10 секунди. Не вдишвайте.
  • Уверете се, че издишаният въздух излиза от другата страна на бързия тест за алкохол.
  • Намиращите се в тръбичката кристали би трябвало леко да се загреят. Ако това не се случи, стъпките описани в точка 2 трябва да бъдат повторени.
  • Отчетете резултата като след 2 минути направите сравнение на цветовете.

Тестът трябва да се извършва при температура на околната среда, от +2°C до +30°C. Не трябва да се пуши преди провеждането на теста. Тестът може да бъде направен едва 15 минути след последната консумация на алкохол.

Отчитане на резултата:
При отрицателен резултат: Белите кристали във вътрешната част на тръбичката НЕ са променили цвета си, което означава че лицето не е под влияние на алкохол.
При положителен резултат: Белите кристали във вътрешната част на тръбичката променят цвета си в лилаво, в различна степен на интензивност на цвета. Това означава, че лицето е под влияние на алкохол и не бива да шофира.
Може да има невалиден резултат – няма зеленикаво оцветяване в точката на резултата.

Предупреждения и важни указания
• Съдържанието на алкохол в кръвта се повишава в продължение на час след момента на консумацията на алкохол. Това задължително зависи и от пола, общото здравословно състояние, темпото на консумация на алкохол, вида на алкохола, приетата храна и още много други фактори.
• Тестът Веровал е предназначен за лично ползване. Резултатът от преведеният тест не може да служи като доказателствено средство.
• При използване на продукта Веровал за цели, различни от тези, за които е предназначен, или при неспазване на указанията за употреба, производителят не носи отговорност.

Производител:  Paul Hartmann AG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *