Туспан / Tuspan сироп за кашлица Софарма / Sopharma, 7мг/мл х120 мл

0 0 0 0 0

Туспан / Tuspan e сироп за кашлица, произведен от Софарма / Sopharma. Продуктът Туспан съдържа листа от бръшлян и принадлежи към групата на експекторантите. Сиропът спомага за отделянето на секрет от дихателните пътища, като по този начин облекчава кашлицата. В случай че продуктът не оказва влияние или симптомите се задълбочат, моля да потърсите лекарска помощ. Туспан сироп се предлага в удобна опаковка от 120мл.

tuspan-600

Състав:

Активно вещество: сух екстракт от листата на бръшлян (Hedera helix L., folium, Ivy leaf dry extract). 1 мл. от сиропа съдържа активно вещество 7 мг. сух екстракт от листата на бръшлян (5-7,5:1), екстрагент: етанол 30% (m/m).
Допълнителни съставки: ксантанова гума (Е415), течен ароматизатор „Лимон” (цис-цитрал (нерал), лимонена киселина монохидрат (Е330), сорбитол (Е420), калиев сорбат (Е202), лимоново масло и пропиленгликол (Е 1520)), транс-цитрал (гераниал), пречистена вода.

Начин на употреба:

Лекарството трябва да се приема винаги точно както е описано в листовката или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Туспан е само за перорално приложение. Трябва да се приема сутрин, обед и вечер или само сутрин и вечер.
Разклатете добре бутилката преди употреба.
Използвайте приложената мерителна чашка за дозиране.

Предупреждения:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.  Срок на годност след отваряне на бутилката: 6 (шест) месеца. Да не се използвай лекарството след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Да не се изхвърлят лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Ако сте алергични към екстракт от листата на бръшлян или към растения от семейство Бръшлянови (Araliaceae), или към някоя от останалите съставки на това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Туспан:

  • при наличие на гастрит (възпаление на стомашната лигавица) или язва на стомаха;
  • ако вече приемате друго лекарство, което Ви помага да спрете кашлицата като кодеин или декстрометорфан;
  • при задух, температура, кървави или гнойни храчки;
  • ако Вашето дете е на възраст между 2 и 4 години и има постоянна или често повтаряща се кашлица.

Други лекарства и Туспан

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали, или е възможно да приемете други лекарства. Това включва и лекарства продавани без рецепта.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Безопасната употреба на продукти, съдържащи екстракт от листа на бръшлян, по време на бременност и кърмене не е потвърдена. Поради тази причина Туспан не се препоръчва за употреба по време на бременност и кърмене.

Опаковка: 7мг/мл х120 мл

Производител: Sopharma.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *