Трахизан таблетки за смучене при възпалениe и болки в гърлото 0,5mg/1.0mg/1.0mg

0 0 0 0 0

Трахизан се използва при локално лечение на възпаления и инфекции на устната кухина и гърлото, като възпаления на устната лигавица и венците, пародонтит, ангина, фарингит, глосит,затруднено преглъщане. Прилага се при профилактика на инфекции преди и след хирургични операции в устната кухина и гърлото (вадене на зъб, хирургично лечение на венци, вадене на сливици и др).

trahizan

профлексон

Възпаленията в устната кухина могат да се причинят от патогенни и други фактори. Симптомите са зачервяване и сврхчувствителност на лигавиците, придружено с чувство на парене в областта на устата, затруднено преглъщане, възпалено гърло и дрезгав глас.

Комбинацията от активни вещества, съдържащи се в таблетките Трахизан, има антибактериално, антисептично и болкоуспокояващо действие, което значително намалява оплакванията.

Таблетките Трахизан не съдържат захар, следователно не създават риск за развитие на кариес.

Използвайте Трахизан с повишено внимание

В случай на непоносимост към фруктоза, лечението се провежда само след консултация с лекар. Може да причини стомашно дразнене и диария.

Заради намаляване на чувствителността в областта на носоглътката е възможно неволно попадане на съдържимото от устната кухина в дихателните пътища, което налага повишено внимание при употреба от пациенти под 12 годишна възраст.

Предупреждение за спортисти: При употреба на Трахизан могат да се позитивират тестовете за допингов контрол.

Дозировка

Винаги приемайте Трахизан така, както Ви е назначено от Вашия лекар.

При възрастни: една таблетка се смуче през интервали от два часа, до 8 пъти дневно;

За Деца над 6 години – до 6 пъти дневно.

При редовна употреба на продукта оплакванията обикновенно отзвучават след няколко дни.

Продължителност на лечението:

За да се осигури траен успех на лечението, Trahisan се приема за още 2-3 дни, дори след отшумяване на симптомите. При липса на значително подобрение след 10 дневна употреба е необходима консултация с лекар.

Възможни нежелани реакции

Като всяко лекарство Трахизан може да предзвика нежелани лекарствени реакции, макар че не всеки ги получава.

В много редки случаи може да се наблюдават алергични реакции към тиротрицин. Като цяло таблетките Трахизан  се понасят добре, но продуктът може да доведе до намаляване на вкусовите усещания и изтръпване на езика, това състояние изчезва до един час.

Жълтото до кафеникаво оцветяване на зъби, пломби, протези и език, което се появява в редки случаи при продлжителна употреба, може да бъде отстранено чрез старателно поддържане на устната хигиена. Оцветяването, обаче също изчезва спонтанно след спиране употребата на продукта.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележvите такива, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Активни вещества:

Тиротрицин                                      0,5 mg

Хлорхексидинов глюконат           1,0 mg

Лидокаинов хидрохлорид             1,0 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *