Септаназал / Septanazal спрей за нос, разтвор за възрастни КРКА / KRKA 1 mg/50 mg в 1 ml

0 0 0 0 0

Септаназал / Septanazal спрей за нос (разтвор) за възрастни съдържа ксилометазолин хидрохлорид и декспантенол. Ксилометазолин хидрохлорид действа бързо върху кръвоносните съдове в носната лигавица, като ги свива и по този начин намалява отока в носа и лигавичната секреция. Това свойство премахва чувството на запушен нос. Декспантенол произхожда от патентовата киселина, витамин, който спомага за бързото зарастване на наранената лигавица на носа и й действа мукопротективно (предпазващо лигавиците).

septa-nasal

профлексон

Септаназал за възрастни се използва за намаляване на отока на възпалената носна лигавица (при ринит) и подпомага зарастването на лезиите по назалната лигавица и съседните кожни участъци. Спрея Септаназал облекчава симпомите на неалергично възпаление на лигавицата на носа (вазомоторен ринит) и лекува нарушеното дишане през носа след назална хирургична операция.

Септаназал разтвор е подходящ за възрастни и деца над 6 години.

Преди употреба, прочетете листовката!

Активни съставки: Ксилометазолин хидрохлорид, декспантенол.

Дозировка: Препоръчителна доза при възрастни е едно впръскване във всяка ноздра до 3 пъти на ден, в зависимост от индивидуалната чувствителност и клинична ефикасност. Лекарството не се използва за повече от 7 дни. При необходимост е възможна следваща употреба на разтвора след почивка от няколко дни.

Препоръчителна доза при деца над 6-годишна възраст – едно впръскване във всяка ноздра до 3 пъти на ден, при необходимост. Желателно е да се консултирате с лекар относно продължителността на лечението при деца.

Начин на приложение: Отстранете предпазната капачка от спрея. Преди първата употреба или ако не е неизполозван продукта скоро, натиснете пулверизатора на спрея няколко пъти до получаването на фина струйка. Поставете наконечника в ноздрата, в максимално вертикално положение и натиснете веднъж пулверизатора. Докато впръсквате, вдишвайте внимателно през носа. Ако е необходимо, повторете процедурата в другата ноздра. След всяка употреба е желателно да подсушавате наконечника с хартиеена кърпичка и да поставите обратно предпазната капачка.

Предупреждения: Да не се използва Септаназал за възрастни:

-ако Вие или Вашето дете сте алергични към ксилометазолин, декспантенол или някоя от останалите съставки на продукта;

-ако Вие или Вашето дете страдате от сухо възпаление на лигавицата на носа с образуване на корички (сух ринит);

-След оперативно отстраняване през носа на хипофизната жлеза или друга оперативна експозиция на мозъчните обвивки;

Продукта да не се използва при деца под 6 годишна възраст.

Лекарството може да се взема при хроничен ринит само под лекарско наблюдение, поради опасност от атрофия (намаляване) на носната лигавица. При неправилна или прекомерна употреба от спрея, може да се причинят системни нежелани реакции, особено при деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *