Проспан ефективно лечение на кашлица и бронхит за цялото семейство

0 0 0 0 0

Проспан е ефективно лечение на кашлица и бронхит за цялото семейство. Благодарение на оригиналният екстракт от бръшлян, произведен чрез специфични технологии, съдържащ се във всички лекарствени форми на Prospan® и те имат следните три основни действия:

  • експекториращо
  • облекчаващо кашлицата
  • спазмолитично

.

Prospan-circle-for-web

Prospan втечнява секрета, което води до по-лесното му отхрачване. Като резултат кашлица намалява. Освен това Проспан се бори с типичните усложнения на бронхита: увеличена продукция на гъст, жилав секрет, трудности при дишане и спастична кашлица и като резултат води до облекчено дишане.

Prospan®:

  • може да бъде комбиниран с други лекарства без странични ефекти;
  • съдържа пречистена растителна съставка (екстракт от бръшлян);
  • има много добра поносимост;
  • съществува в различни лекарствени форми, подходящи за деца и възрастни (сироп, капки и ефервесцентни таблетки).

ПРОСПАН сироп

Проспан сироп за кашлица се разпространява в бутилки от 100 ml и 200 ml сироп.

Проспан сироп съдържа сух екстракт от листа на бръшлян има терапевтичен ефект, насочен към заболявания на въздухоносните пътища, благодарение на  секретологични, спазмолитични и антитусивни свойства на гликозидните сапонини в състава си.

prospan-syrups

профлексон

Проспан сироп се използва за симптоматично лечение на хронични възпалителни бронхиални заболявания и остро възпаление на дихателните пътища, придружено с кашлица.

Внимание:

Не приемайте Проспан сироп при свръхчувствителност към някоя от съставките. Да не се прилага на деца под 1 година, без лекарско предписание. Поради липса на данни за поносимост по време на бременност и кърмене, продуктът трябва да се употребява сам след консултация с лекар. Няма влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Начин на употреба:

При малки деца (от 1 до 5 години) прием по 2,5ml от сиропа 3 пъти на ден;

За деца и юноши (от 6 до 9 години) прием по 5ml от сиропа 3 пъти на ден;

При възрастни и деца над 10 години, прием по 5-7,5 ml от сиропа 3 пъти на ден. Използвайте мерителната чашка, преди употреба разклатете добре бутилката.

Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на клиничната картина. При проведено лечение на възпаление на дихателни пътища, продължителността на прием трябва да бъде не по-малко от една седмица, за да има траен ефект от лечението. Приема на сиропа Проспан трябва да продължи 2-3 дни след преминаване на симптомите.

В случаи на перманентни оплаквания от поява на задух, треска, гнойни или кървави храчки, се консултирайте с лекар.

Няма съобщени случаи на предозиране с Проспан сироп.

Състав:

100ml сироп съдържа 0,7g Hedera Helix Folium, сух екстракт от листа на бръшлян, етанол 30%.

Помощни вещества: калиев сорбат, сорбитол 70%, безводна лимонена киселина, есенция, ксантанова гума, пречистена вода.

ПРОСПАН ефервесцентни таблетки

Проспан ефервесцентни таблетки са в индивидуална опаковка от 10 таблетки. Използват се за симптоматично лечение на хронични възпалителни бронхиални заболявания и остри възпаления на дихателните пътища, придружени с кашлица.

prospan-efferv-tablets

профлексон

 

Проспан съдържа сух екстракт от листата на бръшлян, чийто терапевтичен ефект при заболявания на въздухоносните пътища, благодарение на секретолитичните, спазмолитичните и антитусивните свойства на гликозидните сапонини, които съдържа.

Състав:

Една ефервесцентна таблетка съдържа 65 mg Hedera helix folium extractum siccum
(изсушен екстракт от листа на бръшлян ) (5-7,5:1). Извличащ агент: етанол 30 % (w/w).

Помощни вещества: безводна лимонена киселина, натриев бикарбонат, безводен натриев карбонат, симетикон, манитол, натриев цикламат, захарин-натрий, натриев цитрат, полиоксол 40 хидрогенирано рициново масло, средноверижни триглицериди, сорбитол, аромати.

ПРОСПАН капки

Проспан капки представляват разтвор, който се прилага за лечение на хронични възпалителни бронхиални заболявания, остри възпаления на дихателните пътища, придружени с кашлица.

Prospan-kapki-page

профлексон

Съдържание:

Този продукт съдържа 47 обемни % етанол (алкохол). Всяка доза (20 капки) съдържа до 0,277 g алкохол. Представлява опасност за страдащите от чернодробни заболявания, алкохолизъм, епилепсия, мозъчни увреждания или заболявания, както и за бременни, кърмачки и деца. Може да промени или засили действието на други лекарства.

20 mg/ml перорални капки, разтвор

Сух екстракт от листа на бръшлян

Допълнителни съставки:

Захарин натрий, масло от копър, масло от анасон, масло от мента, етанол 96% и пречистена вода.

Употреба и дозировка:

Прием при възрастни и деца над 10 години – прием 24 капки 3 пъти на ден.

При деца от 4 до 10 години, прием на 16 капки 3 пъти на ден.

При деца от 1 до 4 години, приемът е 12 капки 3 пъти на ден.

Начин на приложение:

Продължителност на лечение, в зависимост от вида и тежестта на симптомите. Минимум 1 седмица продължителност на лечение, не по-малко от 2-3 дни след преминаване на симптомите.

Инхалационна терапия:

Изключително добър лечебен ефект може да се постигне чрез инхалиране на разтвора като аерозол. Разтворът не трябва да се изпарява или нагрява, за да не се нарушат активните растителни вещества. Разреждане с вода в съотношение 1:2, при необходимост и по предписание.

Инхалационната терапия може да се приложи на деца над 1 година. Инхалират се по 20-25 капки, няколко пъти на ден.

Внимание:

Да не се превишава дневният препоръчителен прием, предписан от лекуващият ви лекар. В случай че се приемат значително високи дози (над три пъти повече от дневната доза), могат да се появат симптоми на гадене, повръщане, диария и възбуда. В такива случаи незабавно се свържете с вашия лекар.

В случай, че сте пропуснали 1 доза, не удвоявайте следващата. Вместо това продължете лечението с прием в обичайното време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *