Проколаген – За здрави стави, кости, коса и нокти

проколаген
0 0 0 0 0

Проколаген – За здрави стави, кости, коса и нокти

Специалната формула на Проколаген, съдържаща патентования комплекс NDF, MSM и витамин С, допринасящи за синтеза на човешкия колаген, който е виновен за нормалната функция на кожата. Подходящ за подпомагане на нормалната функция на опорно-двигателният апарат, косата и ноктите. Отговорен е за доброто състояние  на кожата и спомага за намаляването на фините бръчки и линии.

алержи-контрол-btn

  • Подпомага за естественото функциониране на ставния хрущял, костите, съединителната тъкан, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, кожата, косата, ноктите, очите и др.
  • Подпомага за еластичността и здравината на тъканите
  • Подпомага за намаляването на фините линии и бръчки
  • Подпомага за възстановяването на ставния хрущял, сухожилията и костите

Колагените, съдържащи се в Проколаген, са основното семейство от влакнестите протеини и най-разпространените в извънклетъчна форма. Като много устойчиви молекули, те се използват от организма, за да се получи форма и защита на клетките. Те са важни съставни части на почти цялата съединителна тъкан, включително костите и хрущялната матрица и съдържат около 25% от общата протеинова маса на организма. Колагените се считат за „лепилото“ –думата произлиза от kola – лепило и genno – раждам, което държи заедно човешкото тяло. Цели 85% от съединителната тъкан в тялото, всъщност се състои от колаген. Затова той е особено важен за стабилизиране и укрепване на костите, сухожилията, хрущялите и мускулите. Подобрява и заздравява състоянието на косата, кожата и ноктите.

Тялото ни произвежда ежедневно колаген, който възстановява и предпазва от естествените процеси на стареене, от наранявания или системни стресови ситуации. От друга страна обаче, именно стареенето води до производството на по-малки количества колаген, а това съответно води до болки и дискомфорт в ставите и увеличава възможностите за поява на артрит и остеопороза. Повишава се чувствителността към промени във времето и влажността на въздуха. Ставните хрущяли губят от своята плътност, изтъняват, набраздяват се и се „износват”. Повишеното триене на вътреставните повърхности предизвиква възпаления.

Оздравителните процеси се забавят, кожата и косата повяхват и губят своята здравина и еластичност.

На 40-годишна възраст синтезата му спада с 25%, а около 60-годишна възраст – средно с около 50%. Намалява функцията му на белтък, който слепва клетъчните елементи, като засяга в най-голяма степен ставите и кожата.

С храната ние не може да си осигурим адекватен прием на колаген, тъй като колагеновата молекула се отличава с големи размери, което възпрепятства усвояването й от организма по естествен начин. Именно затова тялото ни се нуждае от допълнителен прием на колаген.

Проколаген съдържа специален патентован комплекс NDF/ Natural Dermo Filler/, MSM и витамин С, които подпомагат формирането на колаген за нормалната функция на кожата, костите, косата и ноктите.

MSM Метилсулфанилметан е биологично активна форма на сяра, която е органична сяра в естествената си форма. Той допринася за образуването на напречни връзки в колагена, запазвайки своята еластичност.

Подпомага синтеза на много ензими, хормони, аминокиселини, антитела и антиоксидантни молекули. Нарича се“минерала на красотата“, тъй като прави кожата чиста и млада, а косата лъскава и мека.

Витамин С е фактор за синтеза на колаген, подпомага стабилизирането на двойната спирала на мoлекулата.допринася за нормалната функция на ставния хрущял, а също така осигурява антиоксидантна защита.

NDF/ Natural Dermo Filler/ съдържа силициев двуоксид, структурен елемент на съединителната тъкан, от съществено значение за образуването на макромолекули като еластин и колаген.

Съдържа витамин Е, който подпомага защитата на организма от действието на свободните радикали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *