Профлексон – за здрави кости и хрущяли

профлексон
0 0 0 0 0

Хранителната добавка Профлексон е съставена от оптимални дози глюкозамин, хондроитин и витамин С, водещи до по-здрави кости и хрущяли. Профлексон се предлага под формата на сашета с вкус на шипка.

Профлексон е подходящ за хора, които искат да поддържат костите и хрущялите си здрави. Съдържа глюкозамин, хондроитин, плодове от шипка на прах – богат източник на естествен витамин С. Витамин С e съществено важен при зреенето и образуването на колаген, който е отговорен за здравето на костите и хрущялите.

Хондроитин сулфат

• Съдържащият се в Профлексон хондроитин е глюкозаминогликан (GAG) – Той е мукополизахарид, естествено срещащ се в хрущялната тъкан.

– Хондроитин сулфатът е съставка, която заедно с колагена и еластина участва в образуването на хрущялите. Хондроитин сулфатът е биологичен полимер, който произлиза от съединителната тъкана подпомага производството на хрущяли.

Плод от шипка – „Царицата на билките“

• Изключително богато съдържание на витамин C, каротин (провитамин А), ликопен, пектин, витамин B1 и B2, PP, K. Високото съдържание на витамин C в шипковият плод няма аналог. Съдържанието на минерали и елементи като калий, магнезий, натрий, калций и фосфор в шипката е много по-високо отколкото в много плодове и зеленчуци.

• Витамин C, съдържащ се в Профлексон, участва в синтеза на колаген и едно от най-добрите средства при остеоартрит.

Глюкозамин сулфат

•Съдържащият се в Профлексон глюкозамин сулфат, подобрява метаболизма на хрущялната тъкан – стимулира анаболния ефект, потиска на катаболитните процеси и частично потиска проинфламаторните мадиатори. при това по механизъм, независещ от простагландин.

• Има противовъзпалителен ефект, като не потиска простагпандиновата синтеза, а потиска освобождаването на протеолитични ензими, лизозомни ензими, продукцията на агресивни супероксидни радикали и синтеза на азотен оксид. (Selnikar 1991. Shikhman 1999)

профлексон

Съдържание на Профлексон                        1 саше 5 г                     2 сашета 10 г

  • глюкозаминов сулфат 2KCL                         750 mg                                 1500 mg
  • хондроитинов сулфат                                     100 mg                                  200 mg
  • витамин С                                                     40 mg /50%*/                     80 mg /100%*/
  • плодове от шипка на прах                           25 mg                                       50 mg
  • натриев хиалуронат                                       20 mg                                         40 mg

*% от референтните стойности за възрастен /RDA/

Указания за употреба:

1 саше Профлексон трябва да се разтвори в 250 ml вода. Препоръчва се два пъти дневно по 1 саше. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Употребата в прекомерни количества може да се окаже леко слабително действие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *