Как пробиотиците възстановяват и активират чревната флора ?

probiotici
0 0 0 0 0

Формирането и развитието на чревната флора са важни за правилното функциониране на имунната система при хора от всички възрасти. Дисбалансът в състава на чревната флора може да доведе до дисфункции и „фалшиво програмиране“ на имунната система. Работеща система за обратна връзка на чревните имунокомпетентни клетки (като антиген разпознаващите клетки, включително М клетки и дендритни клетки, както и мукозо-асоциираната лимфна тъкан (МАЛТ) определя поносимостта или имунния отговор на организма по отношение на даден антиген. Чревната микробиота обикновено се развива през първите години от живота в стабилен модел, който се поддържа през целия живот.

Микробиотата естествено, също така, се променя в зависимост, наред с други фактори, от хранителния режим, инфекции или антибиотично лечение. Относителната нестабилност на чревната флора може лесно да доведе до нарушения, влияещи върху здравето на организма-гостоприемник.


Пробиотиците взаимодействат по много начини със системата МАЛТ на червата и благоприятно влияят върху физиологичния защитен механизъм в борбата срещу патогени. Следващите механизми са отговорни за действията на пробиотици в червата за подобряване на здравето. пробиотици дармфлора

Пробиотиците
– се конкурират с патогени на хранителни вещества и адхезионни молекули в чревния епител и по този начин намаляват риска от колонизацията от патогени (особено бифидо-бактерии и лактобацилии);
– произвеждат антимикробни бактериоциди и мастни киселини, които възпрепятстват размножаването и оцеляването на патогените;
– засилват фагоцитозната активност на гранулоцитите и влияние на имунния отговор на организма.
– стимулират синтезата на секреторен IgA;
– могат да разградят токсините на патогенните бактерии; – поддържат възпираща среда за патогените и еритроцитния метаболизъм чрез ферментация и формиране на мазни киселини с къса верига. Пробиотиците, обаче, могат да упражняват здравностимулиращи ефекти като жизнеспособни микроорганизми в организма-гостоприемник, само ако се предоставят на организма в достатъчни количества.

 

Това изискване е изпълнено с Darmflora plus Dr. Wolz®: дневна доза от четири грама предоставя четири пробиотични култури (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium Longum, Bifidobacterium Infantis и Lactobacillus casei) със съдържание на жизнеспособни микроби от 24 x 109 заедно с инулин. Инулинът пребиотично подобрява и стабилизира растежа на чревната флора и чрез своята увеличена мобилност, намалява обстипацията.

По време и след антибиотична терапия е правилно да се използва „Darmflora plus select”. Хранителната добавка съдържа 8 подбрани пробиотични култури с 24 x 109 единици, образуващи колония (ЕОК) за една дневна доза. Културите са защитени срещу стомашни и жлъчни киселини.
Предвид на предходното и подкрепени с доказателствата на дълг клиничен опит с Darmflora plus Dr. Wolz® в амбулаторната клиника за спортна медицина (Outpatient Sports Medicine Clinic) в Университетска болница Фрейбург, пробиотичните продукти на Dr. Wolz® също се използват успешно и в Института за превантивна медицина във Фрайбург (Institute for Preventive Medicine (IPM) Freiburg) за различни показания, като дразнимото дебело черво, запек, метеоризъм, диария и препарати за пътуване, движение с дивертикул или хемороиди, невродерматитис или лактазна недостатъчност.

дармфлора пробиотик

Един коментар в “Как пробиотиците възстановяват и активират чревната флора ?

  • 07/27/2016 at 10:03
    Permalink

    Пробиотиците възстановяват баланса на чревната микрофлора и помогат за укрепването на имунната ни система и здравният ни статус. Това важи с особена сила след консумацията на антибиотици , които буквално унищожават популациите от добри бактерии в нас.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *