Ревю на апарат за измерване на кръвно налягане Pic Classic Check

product_22991
0 0 0 0 0

Аптеки „Дара“ започват да правят ревюта на апаратите на измерване на кръвно налягане, които предлагаме ние на нашите клиенти с цел да направим техния избор на подходящ апарат лесен и възможно най-правилен за техните нужди.

Първия апарат, който ще представим е Classic Check на PiC. Продуктът е напълно автоматичен и е сравнително евтин за класа си. Няма много опции, като  записване на много измервания /само 30/, но това не е кой знае какъв проблем.

Сега да видим какво има в комплекта. Апаратът се предлага в калъфче, което е платнено, не е луксозно, но е удобно за съхранение:

IMAG0618 IMAG0620

В него има маншет, самото тяло на апарата, 4 батерии и разбира се упътване за потребителя:

IMAG0622

 Трябва да отбележим, че апаратите на PiC имат възможност да се използват и с адаптер, а не с батерии, който обаче трябва да се закупи отделно и е универсален за всички автоматични апарати от тази марка.

След като сложихме батериите и включихме апарата веднага се появи меню за въвеждане на датата. Малко е безсмислено може би, тъй като апарата има памет само за няколко измервания, които може да съхрани, но хубавото е, че ако не се вадят батериите след първото сверяване на датата, повече няма да се налага.

Независимо, че позициите за записване са само 30, това предлага….

IMAG0638

Маншетът изглежда направен качествено, шевовете са стабилни, но велкрото залепва много силно. Това разбира се, може да се окаже и положително, защото при честа употреба няма да спре да се залепва . Опитахме го на слаба ръка, захваща се без проблем, на по-едра също. Освен ако ръката Ви не е наистина голяма този маншет ще Ви свърши работа. Ако все пак се окаже, че не може да го ползвате, има варианти за по-голям маншет.

IMAG0629 IMAG0635

Апаратът е само с 2 бутона и е много лесен за употреба. С левия бутон се записва измерването в паметта, като при задържане за 5 секунди записът се изтрива, а с десния се спира и пуска. След като се пусне има 2-3 секунди пауза, и започва надуването на маншета.  Затова е хубаво да си сложите маншета предварително. Ако искате да спрете напомпването, просто трябва да се натисне, които и да е бутон и веднага въздуха ще се изпусне.

Направихме няколко измервания, през 2 минути както е написано в упътването от производителя, които са с много близки показатели, както и трябва да бъде.

IMAG0639 IMAG0640

Както виждате освен систоличното налягане /горната граница/ и диастоличното налягане /долната граница/, апаратът измерва и пулса.

Ето и графика какво означава всеки символ на екрана:

display

Ако все пак не Ви е ясно кое за какво е или има други стойности, проверете в упътването, линк към който ще дадем в края на статията, там е обяснено много подробно.

Ако Ви трябва апарат, с който да следите кръвното си налягане, без много функции, за домашна употреба, то това е перфектният избор за Вас. Продуктът е с гаранция от 5 години, което не е никак малко за цената си. Също така и изработката е качествена така че всичко говори за един безпроблемно и лесно използване за дълго време.

Ресурси:

Упътване за употреба

Таблица за стойности, в която да въвеждате стойностите на кръвното си налягане, което може да Ви е от полза когато отидете на лекар, защото ще може да покажете как Ви се е движеле кръвното налягане в определен период.

Към продукта в нашата онлайн аптека

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *