Гел Х / Gel X орален спрей за лечение на орален мукозит БМГ Фарма / BMG Pharma 100ml

0 0 0 0 0

Гел Х / Gel X орален спрей е предназначен за лечение на симптоми с орален мукозит. Оралният мукозит и стоматит са възпаления на устната кухина. Обикновено са придружени от еритематозни лезии и понякога от язвени поражения, които са много болезнени, поради което затрудняват дъвченето и гълтането.

oral-gel-x100ml

Гел Х орален спрей действа механично, чрез прилепване към лигавицата на утсната кухина. Предназначен е за овладяване и облекчаване на болката и успокояване на наранявания, причинени от химиотерапия и/или лъчетерапия. Няма съдържание на алкохол.

Спреят се препоръчва за лечение на симптоми, свързани с орален мукозит: като създава защитен слой, предпазва нервните окончания от дразнене, облекчава болката, намалява възпалението, както и предпазва мукозата от външни патогени.

Състав: Вода, натриев захарин, ПВП, ПЕГ-40 хидрогенирано рициново масло, таурин, пупулан, цинков глюконат, аромат.

Начин на употреба:

Махнете капачката и поставете накрайника. Накрайника се насочва към лезията в устата и се впръсква 3 пъти. Използвайте продукта 3 пъти дневно. Избягвайте приема на твърди или течни храни, в продължение на 1 час след всяко приложение.

Предупреждения: Не е желателно да използвате Гел Х спрей при наличие на алергия към някоя от съставките. Също така и ако опаковката е отворена или повредена. Затворете бутилката след употреба. Продукта се съхранява на място недостъпно за деца, при температура под 30 градуса по Целзий, далеч от източник на топлина.

Опаковка: 100ml

Производител: BMG Pharma

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *