НИЗИТА / NISITA лечение, овлажняване и грижа за носа

0 0 0 0 0

НИЗИТА / NISITA е щадящо лечение и грижа за носа в две форми – спрей и унгвент. Подходящ при бременни и кърмачета. Низита отпушва носа и подпомага отделянето на носния секрет. Овлажнява и бързо регенерира сухата и покрита с корички носна лигавица. Почиства ноздрите и възстановява носното дишане при кърмачета и малки деца, благодарение на помпичка, (която не е под налягане). Всяко впръскване е точно дозирано.

                 01-Teaser-nisita-Final_GB

С употребата на Низита спрей се намалява риска от инфекции на носа, поради използването на 3К система, възпрепятстваща навлизането на микроорганизми в разтвора и поради наличието на допълнителни соли, които поддържат слаба алкализация на лигавицата. Унгвентната форма е подходяща за продължителна употреба, при хронични ринити и др.

Nisita-nasal-spray-ointment

Низита / Nisira спрей за нос e назален спрей, който отлично овлажнява и почиства носа. В резултат от употребата му, ноздрите се освобождават от замърсяващи частици и алергени. Низита спрей за нос може да се използва за постепенно премахване на деконгестант назални спрейове, в случай на получено пристрастяване към тях. nisita-spray

профлексон

Спреят за нос Низита освобождава запушеният нос, като втечнява носният секрет и овлажнява носната лигавица. Помага на кърмачета и малки деца, както и е подходящ за хора с алергии.

Низита спрей предпазва носната лигавица от изсушаване, защитава от контакт с дразнещи частици, хидратира лигавицата, разтваря напластяванията, втечнява засъхнали корички. Подпомага лечението на настинки при кърмачета и малки деца, подобрява дишането и намалява хъркането, възстановява се увредената носна лигавица, причинена от упорита хрема, кървене от носа и дори след оперативна намеса.

Начин на употреба

Низита спрей за нос е подходящ за възрастни и деца (над 2 години). Лечението е впръскване във всяка ноздра 1-2 няколко пъти на ден. При кърмачета и деца до 2-годишна възраст – по 1 впръскване в двете ноздри, няколко пъти дневно. Отстранява се капачката. Белият пулверизатор се натиска няколко пъти докато последва първата впръскваща струя. Така дозиращият спрей е подготвен за по-нататъшна употреба.

Опаковка: 20 ml.

Низита / Nisita маз за нос 20гр. е предназначена за продължителна употреба, при възрастни, деца и бебета. Изключителните ценни минерални соли подпомагат за регенерацията на лигавицата на носа. Поддържат носа чист и овлажняват носната лигавица, в случай на преобладаващо изсушаване на въздуха в помещението. Низита унгвент разхлабва струпеите и коричките, лекува запушеният нос по време на настинки. Не са известни взаимодействия с други лекарства.

nisita-ointment

профлексон

 

Съдържание: 100гр маз съдържа:

  • 2,8 гр. натриев хлорид;
  • 7,2 гр. натриев бикарбонат.

Низита маз за нос е добре поносим и е без консерванти.

Начин на употреба:

Приложете 1 см. дълга ивица от мехлема във всяка ноздра, няколко пъти дневно. Вмъкнете края на тръбичката, доколкото е възможно във всяка ноздра, натиснете малко от мехлема навън, след което леко масажирайте страните на носа, така мазта е разпространена равномерно в носните лигавици. Може да използвате и памук, за прилагане на унгвента. Мехлемът трябва да се прилага по няколко пъти на ден, особено преди лягане.

Продължителността на лечение на Низита унгвент може да бъде за по-дълъг период от време, при необходимост. Ако няма подобрение след 14 дневно лечение, моля да се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

Няма противопоказания за провеждане на лечение при бременности и кърмене.

Не използвайте Низита маз за нос в случаите, когато имате свръхчувствителност към някоя от съставките, съдържащи се в продукта.

Производител: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. Германия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *