Фервефлу Антитусив / Ferveflu Antitusive Адифарм / Adiphram, x10 сашета

0 0 0 0 0

Фервефлу Антитусив / Ferveflu Antitusive на Адифарм / Adiphram е лекарствен продукт без лекарско предписание с парацетамол под формата на прах, прилагащ се за бързо облекчение на симптомите и дискомфорта при алергичен ринит, ринофарингит, простуда и грип при възрастни и деца над 15 годишна възраст. Фервефлу Антитусив сашета е комбинация от антипиретик, аналгетик , аскорбинова киселина (Витамин С) и противоалергично средство.

ferveflu_antitussive_box_x_10_big-459x330

Фервефлу Антитусив е предназначен за възрастни и не съдържа захар, което го прави подходящ за прием от диабетици. Сашетата Фервефлу представляват бяла смес от прах и сухи агломерати и е за перорален разтвор. Всяка кутия съдържа 10 сашета и листовка за пациента.

Състав:

Парацетамол 500 mg, фенираминов малеат 25 mg, аскорбинова киселина 200 mg за едно саше.

Допълнителни съставки: натриев цикламат, манитол, аромат лимон и лимонена киселина безводна.

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 15 години:

По 1 саше два или три пъти дневно.

Интервалът между два приема трябва да бъде най-малко от 4 часа.

Съдържанието на сашето трябва да се приема с достатъчно количество гореща или студена вода.

За перорално приложение.

ЧЕСТОТА НА ЛЕЧЕНИЕТО с ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ

При грипоподобни състояния се препоръчва ФЕРВЕФЛУ да се приема с гореща вода вечер, щом се появят първите симптоми.

В случай на остра бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс < 10 ml/min) интервалът между два приема трябва да бъде поне 8 часа.

НЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ЛЕЧЕНИЕТО БЕЗ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР.

Не използвайте това лекарство за продължително лечение без консултация с лекар, особено ако симптомите продължават повече от 5 дни.

Фервефлу следва да се съхранява на недостъпно за деца място! Консултирайте се веднага с лекар в случай на предозиране или случайно приемане на свръхдоза. Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат тази субстанции. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надхвърлите препоръчваната дневна доза (виж „Дозировка“). Температурата трябва да спадне много бързо. Не приемайте по-висока доза от посочената в листовката и е редно да се консултирате с лекар веднага в случай на предозиране. Не използвайте лекарството за продължително лечение без назначение от лекар, особено ако симптомите на повишена температура продължат повече от 3 дни, а другите симптоми – повече от 5 дни и/или се влошат, или се появи друг симптом след приемане на лекарството.

Нежелани реакции:

Както всички лекарства, Фервефлу може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава: Настъпване на остър пристъп на глаукома при хора, които имат такова предразположение; Уринарни нарушения (значително намаляване на урината, затруднено уриниране); Сухота в устата, нарушения на акомодацията (способността на окото да се нагласява за виждане на различни разстояния), запек; Нарушения на паметта или концентрацията, объркване, световъртеж (по-често при пациенти в напреднала възраст); Липса на координация в движенията, треперене; Сънливост, занижено внимание – по-ясно изразено в началото на лечението; Съобщава се за редки случаи на кожен обрив, зачервяване на кожата, или алергична реакция под формата на внезапен оток на лицето или шията, или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане. Лечението трябва незабавно да се преустанови, да се потърси съвета на лекар и да не се приемат повече лекарства съдържащи парацетамол или фенирамин; Съобщава се за няколко редки случая на промяна в резултатите на лабораторните изследвания, например много ниски нива на някои бели кръвни телца или тромбоцити, което може да доведе до кървене от носа или венците. В такъв случай е необходима консултация с лекар.

Преди употреба на Фервафлу Адифарм x10 сашета:

Фервефлу не трябва да се употребява в следните случаи: при алергия към някоя от съставките; при сериозно чернодробно заболяване; при страдане от някаква форми на глаукома; при заболявания на простатата и пикочните пътища; при деца под 15 години. При наличие на съмнения е необходима консултация с лекар или фармацевт. В случаи на предозиране или случайно приемане на свръхдоза е небходима незабавна консултация с лекар.

Употреба на други лекарства и Фервафлу Адифарм x10 сашета:

Фервефлу съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат тази субстанции. Такива лекарства не трябва да се комбинират, за да не се надхвърля препоръчваната дневна доза.

Употреба на храни, напитки и алкохол и Фервефлу:

По време на лечение с Фервефлу не трябва да се приема алкохол.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Като предпазна мярка, това лекарство не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Преди приема му е необходима консултация с лекар или фармацевт.

Шофиране и работа с машини:

Хората, които шофират моторни превозни средства или работят с машини, следва да бъдат предупреждавани за риска от сънливост при употребата на това лекарство. Този ефект се усилва при приемане на алкохол или лекарства със съдържание на алкохол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *