Феротон / Ferrotone при железен дифицит и анемия 14 сашета х 25 ml

0 0 0 0 0

Феротон / Ferrotone е изцяло натурална минерална вода от извора на Трефрю Уелс Спа в Гиенед, Уелс, Великобритания. Тя съдържа приблизително 0,3mg желязо на 1 ml под формата на железен сулфат. Богатата на желязо вода е без консерванти и добавки, обогатена с ябълков сок и витамин С. Желязодефицитната анемия е често срещана при бременни жени.

ferrotone

профлексон

Водата Феротон се използва като тонизираща напитка от Викторианската епоха. Желязото в продукта Феротон се усвоява лесно от организма и има много добра поносимост. Приемът на 1 саше покрива дневните нужди от препоръчителен дневен прием на витамин С, допринасящ за по-добрата усвояемост на желязо.

Феротон е подходящ за деца над 3 годишна възраст.

Активни съставки:

Феротон водата е с високо съдържание на железен сулфат, концентриран ябълков сок – 15,6%, витамин С, консервант – Калиев сорбат.

Дозировка:

Препоръчителен дневен прием – 1 саше. При бременни дозата може да се увеличи до 2 сашета на ден. Съдържанието на 1 саше се изсипва в чаша вода, изпива се веднага.

Дневни нужди при деца и мъже: 1-1.5mg. При жени до 2 mg на ден.

Нормалната резобция на желязо от храната е от 5 до 20%.

Предупреждения: 

Феротон е хранителна добавка. Не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Не трябва да се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо място, при стайна температура.

Опаковка: 14 бр. сашета х 25 ml.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *