ЕСПРИКО / ESPRICO за лечение на дефицит на внимание и хиперактивност, капс. Х60

2 1 0 0 0

ЕСПРИКО / ESPRICO се състои от чисто морско рибено масло и натурално билково масло от вечерна ириса, съдържаща основни мастни киселини омега – 3 и омега – 6. Магнезият и цинкът допълват съдържанието. Есприко капсулите не съдържат глутен, лактоза, глутамат и фталати и не съдържа консерванти.

3_2010_Esprico_Kapseln

porychai-onlaine-sega

ESPRICO® е диетична храна за специфични медицински цели (балансирана диета), за диетично лечение на AD (H) D (дефицит на вниманието / хиперактивност), придружено от слаба концентрация и трудности при ученето.

ЕСПРИКО е разработен въз основа на настоящите научни познания, специално за хранителните нужди на децата, страдащи от AD (H) D. Плодовите дъвчащи капсули съдържат морско рибено масло с висока концентрация на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Това прави капсулите ESPRICO® особено богати на полиненаситени мастни киселини. Съдържат минералите магнезий и цинк.

Полезни минерали
Минерали като магнезий и цинк трябва да се доставят чрез храната, която ядем, тъй като тялото не е в състояние да произвежда минерали. Минералите идват от животни и растения, но са неорганични и обикновено метални.
Добрите доставчици на магнезий са пълнозърнестите продукти, соевите зърна, маниока и аляското мляко. Добри източници на цинк са говеждо, различни видове сирене, яйчни жълтъци, свинско, пуешко, патица и фазан.

ESPRICO® се състои от балансирана смес от морско рибно масло и масло от вечерна иглика и затова е богат на полиненаситени мастни киселини. По този начин отговаря на специфичните хранителни нужди, които децата с AD (H) D имат и отговарят на техните медицински хранителни изисквания. Въз основа на специфичните нужди на децата със AD (H) D, съдържанието на минерали и витамини в Есприко е избрано така, че да отговори на тези нужди. Освен това има повишено съдържание на магнезий и цинк.

Омега мастни киселини
Омега-3 мастни киселини са полиненаситени мастни киселини и следователно есенциални мастни киселини. От съществено значение, защото ние не сме в състояние да произвеждаме тези мастни киселини сами, но не можем да живеем и без тях!
Небалансираната диета или нередовните хранителни навици могат бързо да доведат до дисбаланс в количеството на мастните киселини, които консумираме с нашата храна. Чрез ядене на риба (например херинга, риба тон, скумрия и сьомга), различни растителни масла и зелени зеленчуци, ние можем да дадем на тялото необходимите мастни киселини. В този случай омега-3 мастни киселини ЕРА (ейкоза-пентеноева киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), както и омега-6 мастна киселина GLA (гама-линоленова киселина).

Съдържание: 
Една капсула ESPRICO® съдържа 185 mg ксилитол, еквив. До 0.015 BU.
ESPRICO® е без глутамати (ароматизатори), фталати (емолиенти), глутен, лактоза (млечна захар) и консерванти.

Състав (на 100 g): 33,5% морско рибено масло с висока концентрация на омега-3 (33,5 g), ксилитол, овлажнител: глицерин, магнезиев цитрат (12,4 g), желатин, модифицирано нишесте, растително масло, (2,8 g), 2,3% масло от вечерна иглика (2,3 g), портокалов ароматизатор, емулгатор: лецитини от соя, цинков глюконат (0,9 g), окислител: лимонена киселина, оцветители: железен оксид и титанов диоксид ,

Есприко капсулите за дъвчене имат вкус на плод.

Начин на употреба: 

По 2 капсули по време или след хранене всяка сутрин и вечер. Капсулите за дъвчене могат да се дъвчат или да се поглъщат с малко количество течност. Съдържанието на капсулите може да бъде изцедено върху лъжица или смесено в храната.

Деца на възраст 5 години и по-големи приемат 4 капсули дневно, 2 сутрин и 2 през нощта по време на хранене или след хранене. Капсулите могат да се дъвчат или да се поглъщат цели с малко количество течност, в зависимост от предпочитанията. Съдържанието на капсулите може да се изцеди върху лъжица или да се разбърква в храната.

Важна информация: ESPRICO® трябва да се използва под медицински контрол. ESPRICO® е диетична храна за специфични медицински цели. ESPRICO не трябва да се приема в случай на алергия към някоя от съставките му, напр. Риба или вечерна иглика.
Може да има слабително действие, ако се приема прекомерно.
Разнообразна и балансирана диета, както и здравословен начин на живот са важни.

Инструкции за съхранение:
Тъй като мастните киселини са много чувствителни към светлина и топлина, за предпочитане е капсулите винаги да се държат в кутията на хладно и сухо място.
ESPRICO® се предлага в опаковки от 60 и 120 капсули.
Дата на преразглеждане на информацията август 2012 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *