ЕСКАПЕЛ / ESCAPELLE противозачатъчно средство ГЕДЕОН РИХТЕР / Gedeon rihter 1.5мг

0 0 0 0 0

ЕСКАПЕЛ / ESCAPELLE е ефикасно средство за предпазване от нежелана бременност, при условие че бъде прието до 72 часа (3 дни) след непротектиран полов акт. Ескапел съдържа хормонът левоноргестрел, който предпазва от нежелана бременност. С приема на Escapelle се намалява риска от нежелана бременност до 89% , дори с 95%, в случай че се приеме в рамките на 24ч. и с 58%, ако приемът е между 49-72 час след секс. Тази спешна контрацепция е започнала да се използва от милиони жени по света от 1980 г. насам. Производител на лекарственият продукт Ескапел е Гедеон Рихтер АД, произвеждащ лекарства за спешна контрацепция със съдържание на левоноргестрел от 1980г. под наименованията Postinor и Escapelle. Днес Gedeon Rihter ltd. е водещ производител на висококачествени медикаменти за спешна контрацепция, достигащи до над 100 страни из целия свят.

about-escapelle-hungarian

профлексон

Ескапел е хапче за спешна контрацепция, което успешно Ви предпазва от нежелана бременност в рамките на 72 часа след проведеният непротектиран полов акт. Хапчето Ескапел предотвратява или забавя ослобождаването на яйцеклетката от яйчника (спира овулацията) с помощта на хормонът левоноргестрел. Същият хормон не действа, ако вече сте бременна и няма да навреди при вече установена бременност. Но колкото по-скоро се приеме този хормон, толкова по-ефективен ще бъде за Вас.

След приемът на хапчето Ескапел, редовната менструация обикновено идва без закъснение, но не е изключено цикълът ви да подрани или закъснее. Кървенетео също може да бъде по-леко или по-силно от обичайното, възможно е да се появи зацапване с кръв до идването на следващият цикъл. Цикълът при някои жени може да закъснее повече от 5 дни, след прием на Escapelle. Ако това се случи, е редно да се обърнете към вашия гинеколог за съвет.

escapelle1

КОГА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ ВЗЕМА ESCAPELLE

Хапчето Escapelle е най – сигурният начин за предпазване от нежелана бременност след непротектиран полов акт. Този метод е с ниска честота на страничните ефекти, вероятността да имаш сериозни или дълготрайни странични ефекти след приемът на хапчето е минимален. Най – често продължаваш с ежедневните си дейности както обикновено.

НЕ ПРИЕМАЙТЕ ESCAPELLE, АКО:

  • Вече сте бременна, защото няма да подейства, въпреки че няма да навреди на вас или на плода;
  • Сте алергична към левоноргестрел или към някоя от съставките на продукта;

Важно: Ескапел не ви предпазва от ХИВ инфекция (СПИН вирусът) или други болести, предавани по полов път.

КАК СЕ ПРИЕМА ЕСКАПЕЛ:

На въпросът: „Мога ли да изчакам 72часа преди да взема Escapelle?, отговорът е НЕ!

Колкото по-скоро приемете лекарството, толкова по-голям е шансът да се предпазите от нежелана бременност. Приемът на Escapelle може да стане веднага или до три дни след непротектиран секс.

„Как да приема Escapelle?” – само с едно хапче можете лесно да избегнете аборт. Има само една таблетка в опаковката. Трябва да приемете Escapelle до 72 часа след непротектиран полов акт. Колкото по-скоро приемете хапчето, толкова е по-голяма неговата ефективност, или до 24 часа след непротектираният полов акт. В случай че се притеснявате от възможна бременност, е важно да действате веднага, а не да отлагате за по-късно.

„Колко често може да се приема Escapelle?” – Ескапел не е метод за редовна контрацепция. Желателно е да се използва рядко, само в спешни случаи, но не забравяйте, че продукта има много по-малки странични ефекти и рискове за здравето, отколкото хапчето за аборт или самия аборт. Не е добре приемът на Ескапел да е повече от веднъж в рамките на месеца, тъй като това допълнителният прием на продукта може да доведе до промени в менструалния ви цикъл.

Ескапел не е противозачатъчно средство за редовна употреба. Същите могат да ви бъдат предписани от вашият личен лекар или гинеколог.

Ако сте бременна, хапчето за спешна контрацепция няма да подейства, но няма да навреди на плода, в случай че сте го приели. Ако смятате, че сте бременна, е желателно да се консултирате с вашият гинеколог възможно най-бързо. Ако вече сте приели Ескапел след последния ви цикъл, но разбирате, че сте бременна, не приемайте повторно лекарството.

Какво трябва да направите, ако сте повърнали хапчето Ескапел непосредствено след прием

Повръщането може да се прояви като страничен ефект при малко жени (приблизително 1 на 100).

Ако повернете до 3 часа след приема на Ескапел, трябва отново да приемете хапчето. Така че се върнете в аптеката за нова опаковка.

Ако са минали повече от 3 часа, след приема на таблетката, не е необходимо да го приемете отново.

Как да разберете, че е подействало хапчето Ескапел

Това може да се разбере, след като настъпи следващия ви менструален цикъл и той протече нормално, като сила и продължителност на кървене.

В кои случаи трябва да се обърна към личния лекар / гинеколог

  • Ако цикълът ви закъснява с повече от 5 дни, ако е необичайно продължителен или лек.
  • Ако все още се притеснявате от възможна бременност.
  • Ако почувствате внезапна или необичайна болка в долната част на корема и цикълът ви закъснява.
  • Ако имате каквито и да е притеснения за вашето здраве или за методът на контрацепция, който е най – подходящ за вас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *