Хомеопатична козметика

0 0 0 0 0

aromatherapy-wir

Красотата и здравето винаги вървят ръка за ръка. Едното е немислимо без другото. Нормалното функциониране на организма като цяло и всяка негова система са необходимо условие за красотата. Например без здрав опорно-двигателен апарат не може да имаме красива осанка, без необходимия калций и здрава храносмилателна система не е възможно да имаме красиви зъби и усмивка. Същия принцип се отнася и до кожата. Това е крайният контактен орган, чрез който получаваме информация за обкръжаващия ни свят. Рязката реакция на кожата – болката, е сигнал за опасност и ние отреагираме спрямо неговия източник. Кожата е един от важните източници на чувства, изпълващи живота ни с нов смисъл. Често се забравя, че в същото време кожата е един от най-важните отделителни органи. Чрез него се извеждат токсините. При някои обстоятелства кожата може да придобие не особено приятен вид, покривайки се с възпаления, пъпки и други по-сериозни инфекции. В крайна сметка кожата трябва постоянно да се ухажва, да се стимулира нейната функция, да се поддържа регенерацията на клетките, да се нормализира дейността на жлезите и да се възстановява външния й вид. За тези цели е най-добре да се подходи с хомеопатични средства, които да се допълнят с натурална козметика.

Как действат хомеопатичните средства?

Лекарят хомеопат с помощта на комплексни препарати или със специализирани еднокомпонентни средства започва да стимулира някои важни за вида на кожата органи като черния дроб, бъбреците и отделителната система, предлагайки на организма други пътища за извеждане на токсините. Едновременно с това използва други хомеопатични средства за подобряване на състоянието на кожата чрез лечение на съществуващите възпаления, регенериране на клетките и стимулиране на тяхното обновяване. Паралелно с това се изчистват отлаганията от токсини и се възстановява външния вид на кожното покритие. Но в дългосрочен план нещата не свършват дотук, тъй като докато се е изчиствало тялото, кожата на пациента е станала дренажен орган за наличните в организма токсини и за отпадъците на другите системи. У самата нея съществува предразположеност към понижена влажност, прекомерна функция на потните жлези, склонност към алергични реакции. Хомеопатичното лечение поправя тези проблеми, но през това време е необходима специална грижа за кожата, която може да се предостави от натуралната козметика.

Хомеопатични кремове

Хомеопатичните средства могат да бъдат както под формата на дражета и капки, така и под формата на кремове или мази. За много от кожните проблеми локалната ( върху кожата) употреба на хомеопатичен крем   е достатъчна да реши проблема. Особено успешно е повлияването при комбиниран подход- външно и вътрешно третиране с комеопатични средства. Това е особено нежен начин за повлияване на кожните проблеми, който ни избавя от прекомерна употреба на неприсъщи на организма синтетични продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *