Какво са чакрите и защо те командват живота ни?

0 1 2 0 0

chakra

Йога разглежда човека като най-съвършеното творение на физическия свят. Човешкото тяло е копие на космоса. Всичко, което съществува в космоса, го има у човека и обратното. А връзката между макрокосмоса и микрокосмоса на човека се осъществява посредством седем енергийни центъра – така наречените чакри. Когато в тези центрове (възли) енергията е естествена, здрава и хармонизирана, то тогава и човекът е здрав, жизнен, енергичен. Всъщност тогава човекът е в своето най-естествено състояние, такъв, какъвто е програмиран да бъде. Още в древни времена йогите са проучили чакрите, техните изменения и начините, по които могат да бъдат отворени и хармонизирани. Достиженията на тяхното философско учение не се превърнаха в масово знание и практика, но съвремието прилага много от елементите на йога, научава все повече и все по-често търси лек и помощ в неговите знания.

Принципът, на който работи човешкия ум, е следният: той разполага мислите в различни области на тялото. И ако тези мисли са негативни, ако са изпълнени с отрицание, то те блокират потока от енергия в съответната чакра. Блокираната чакра предизвиква изтощаване на енергията в свързаната с нея част от тялото и в крайна сметка предизвиква някакво физическо заболяване. Проблемите, които възникват в живота и ежедневието, по същество също са отрицателна енергия и по същия принцип предизвикват блокиране и заболяване.

Мощната природна сила на етеричните масла е един от най-ефективните начини за баланс на чакрите с енергия, за да може всеки аспект от живота ни да бъде хармоничен и радостен и за да възстановим перфектното здраве.

За балансиране на седемте чакри, фармацевтите на Аптеки Дара са разработили седем био масла, създадени в резултат на срещата на познанията на съвременната фармация и вековната традиция на източната медицина. Те са продукт на над 15-годишен опит в практиките на холистичната медицина и билкотерапия:

Балансиране на първа чакра: при неуправляем страх, перманентна тревожност, за постигане на покой и стабилност

Балансиране на втора чакра: при страх от промени, отчужденост, липса на интимен партньор

Балансиране на трета чакра: срещу ниско самочувствие, тревожност, стомашен дискомфорт, преяждане, затлъстяване в талията и корема

Балансиране на четвърта чакра: срещу мъка и скръб, притеснения и страхове, при неспособност да се обича

Балансиране на пета чакра: активизира обмяната на веществата, подобрява комуникацията и творческите способности

Балансиране на шеста чакра: за самоконтрол, добра интуиция, успех в начинанията

Балансиране на седма чакра: при липса на самочувствие, недоверие, прекалена прагматизъм, болезнена активност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *